«Mali čuvari muzejskog blaga»

12-18. svibnja
Međunarodni dan muzeja

Poziv za radionice i nagradnu igru

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja (18. svibnja), virovitički muzej nudi svojim posjetiteljima zanimljivu edukativnu radionicu i nagradnu igru na zadanu temu Muzeji i turizam.

Radionica pod nazivom „Mali čuvari muzejskog blaga“ ima svrhu upozoriti na važnost pojedinih muzejskih predmeta kao potencijalnih turističkih markera.

Sudionici radionice će se prvo upoznati sa Muzejom kroz stalni postav svih zbirki gdje će se kroz igru tipa „pronađi opisane predmete“ zainteresirati za virovitičku prošlost. Zatim će kroz nekoliko raznovrsnih tehnika izražavati svoje viđenje ponuđenih muzejskih predmeta. Predloženi muzejski predmeti su: Posude virovitičke grupe (ARH), kapica puculica (ETN), slika „Krošnje“, Nikole Tricka (POU) i Dvorac (POV).

Završna etapa ovog manjeg projekta je tisak upečatljivijih dječjih radova na razglednice, kao najistaknutije turističke promidžbene materijale. One bi se predstavile 18. svibnja u Muzeju kada bi djeca ponovno posjetila Muzej.

Svim posjetiteljima Muzeja, kao i sudionicima radionica će biti ponuđena igra znanja „Koliko poznajem Muzej“ koja će trajati od 4. do 18. svibnja kada će biti upriličeno izvlačenje dobitnika i podjela nagrada. 

Za detaljnije informacije molimo kontaktirati dolje navedene djelatnice, kao i za dogovor o prijavi sudjelovanja.

 

Kontakt:
Jasmina Jurković, kustos ili
Anamarija Kučan, kustos pripravnik
722-127; 098/523-871 (Jurković); 095/8840461 (Kučan)

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731