„Tiskana ostavština valpovačkih vlastelina“

ostavstina valpovackih vlastelina 2

U sklopu proslave Dana grada Valpova u Muzeju Valpovštine otvara se izložba „Tiskana ostavština valpovačkih vlastelina“.Neke od knjiga iz ostavštine koje se nalaze u Muzeju Valpovštine prava su umjetnička djela iz razdoblja secesije. Tiskani predmeti iz vlastelinske ostavštine inventirani su u pojedinim muzejskim zbirkama i muzejskoj knjižnici i nisu do sada prezentirani na izložbi kao zasebna cjelina. Ova izložba i katalog prilika za prezentaciju i obradu tog dijela građe kao zasebne cjeline.

U inventaru se nalaze i razne mape n.p. Hrvatski građevni oblici (original iz 1905.), Album zaslužnih Hrvata XIX st., mape s reprodukcijama umjetničkih dijela iz poznatih europskih muzeja s kraja 19.st. i dr., notni zapisi iz 19.st., razni stari priručnici ( fotografski, sportski, zdravstveni), enciklopedijska izdanja na njemačkom i mađarskom te prvi brojevi nekuh stručnih publikacija.

ostavstina valpovackih vlastelina 1

 

 

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731