Obiteljsko poslijepodne u Muzeju Slavonije uz obiteljski vodič

U sklopu akcije „Vodite me u muzej" u četvrtak 18. prosinca 2014. se organizira obiteljsko poslijepodne u Muzeju uz obiteljski vodič. U subotu 20. prosinca 2014. biti će obiteljska izrada licitara u suradnji s obrtom Blažeković.

Obiteljsko poslijepodne u Muzeju Slavonije uz obiteljski vodič

U sklopu akcije „Vodite me muzej" organizira se u četvrtak 18. prosinca 2014. obiteljsko poslijepodne u Muzeju Slavonije uz obiteljski vodič.

Pozivamo obitelji da u vremenu od 17 sati posjete Muzej, zgradu Glavne straže (Trg Sv. Trojstva 2). Uz kupnju obiteljske ulaznice na dar će dobiti vodič namjenjen djeci starijoj od 6 godina i njihovoj pratnji s kojim se nadamo da će provesti ugodne trenutke otkrivajući stalni postav Prapovijest. Obiteljski vodič je publikacija koja potiče interakciju između posjetitelja i izložaka u svrhu otkrivanja izložbi, ispunjavanja slobodnog vremena, novih spoznaja. Iako će obiteljski vodič biti dovoljan za ugodno poslijepodne, u stalnom postavu će biti i muzejski pedagog, spreman pružiti i dodatne informacije.

Radionica izrade licitara

U sklopu akcije „Vodite me muzej" organizira se u subotu 20. prosinca 2014. obiteljska radionica izrade licitara u suradnji s obrtom "Blažeković". Radionica će započeti u 11 sati u zgradi Glavne straže (Trg Sv. Trojstva 2).

Licitar je šareno ukrašeni kolač od medenoga tijesta. Oni sitniji su omiljen ukras božićnih jelki, a oni veći, namijenjeni su darivanju bližnjih povodom posebnih prigoda. U vremenu darivanja i ukrašavanja jelki prilika je izraditi svoj licitar i upoznati se s tradicijom izrade licitara koja je uvrštena i na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine. U tome će nam pomoći tradicijsko-umjetnički, medičarsko-voskarski obrt "Blažeković", koji ima 60-godišnju tradiciju izrade licitara u Osijeku i koji je jedini preostali obrt takve vrsti u gradu na Dravi.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je kupiti obiteljsku ulaznicu. Uz obiteljsku ulaznicu dolaze i dva licitara koje će sudionici sami ukrasiti, a potom, nadamo se, kako je red i tradicija nekome ih darovati ili pak ukrasiti s njima vlastitu jelku.

Veselimo se Vašem dolasku.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731