Gradski muzej Virovitica - Grabljanje lišća

Nikola je osnivač Udruge "Slama" i glavni organizator jedinog land art festivala u Hrvatskoj koji se više godina za redom održava u Baranji.

U okviru koncepta "Četiri godišnja doba" umjetnik nam predstavlja land art akciju "Jesen - grabljanje lišća" (prostorni crteži lišćem u Gradskom parku). Radi se o interaktivnoj dnevnoj akciji u kojoj mogu sudjelovati i posjetitelji. Radovi će biti fotografski dokumentirani.

Sam projekt "Četiri godišnja doba" koncipiran je kroz oblikovanju slame ljeti, "crtanje" grabljama po opalom lišću u jesen, oblikovanju ledenih i snježnih blokova zimi, te prostornim crtežima i reljefima na travi u proljeće. Cjelokupni ciklus Nikola je s još nekolicinom članova Udruge "Slama" realizirao u Osijeku, a lišćem je crtao po još nekim gradovima Hrvatske.

Umjetnik ističe kakao je ova urbana land art akcija usmjerena ka stvaranju u skladu s prirodom i ciklusom godišnjih doba, te kako njome želi probuditi kreativnu i ekološku svijest građana i oplemeniti gradski parkovni prostor.

Grabljanje lisca

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731