Muzej Slavonije - «Priča o Belju»

Muzej Slavonije, Osijek poziva Vas na otvorenje izložbe PRIČA O BELJU, petak, 17. listopada 2014. godine u 19 sati, Muzej Slavonije, Glavna straža, Trg Svetog Trojstva 6

Izložba se postavlja u suradnji s Konzervatorskim odjelom i Hrvatskog državnog arhiva u Osijeku, Belja d.d., uz financiranje Ministarstva kulture te Grada Osijeka. Inicijator i koordinatorica izložbe je mr.sc. Arnela Alihodžić, a autorice su Arnela Alihodžić, Mirela Ravas i Ksenija Katalinić.

Uz stručnu pomoć kustosa Muzeja Slavonije te fotografija Brune Jobsta i dizajnerskog oka Zvonimira Bonjaja, ova izložba dobila je svoj okvir na više od 780 m2. Na izložbi će biti izloženo više od 300 predmeta, a kroz četiri cjeline prikazat će se razvoj Belja kroz prizmu života ljudi koji su od početka sudjelovali u stvaranju tog poljoprivrednog konglomerata koji je bio i ostao jedna od najvećih prehrambenih industrija na području regije. Cilj je senzibilizirati i informirati širu javnosti o postojanju specifične vrijedne kulturne i industrijske baštine koja je nastajala tijekom tri stoljeća na području Baranje. Izložbu će, ispred Ministarstva kulture, otvoriti pomoćnica ministrice mr.sc. Vesna Jurić Bulatović.

Veselimo se vašem dolasku!

belje - ePOZIVNICA v2b

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731