Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku - «Prošetajmo zajedno»

Akcija

„Prošetajmo zajedno“

U suradnji sa Športskom udrugom slijepih «Svjetlost»

 

Niz godina Muzej likovnih umjetnosti, u sklopu svoje edukativne djelatnosti, realizira različite aktivnosti u suradnji s udrugom Svjetlost s ciljem približilavanja umjetnosti slijepim i slabovidnim osobama. U sklopu akcije povodom Međunarodnog dana bijelog štapa, predlažemo razgledavanje kulturne baštine Grada Osijeka kao uvodni program Prošetajmo zajedno, 5. po redom

Planirani program je za utorak 14.10.2014. godine:

U 11:00 sati kretanje iz Muzeja likovnih umjetnosti prema Sakuntala parku gdje se nalaze biste poznatih osječkih slikara Huga Hötzendorfa i Adolfa Waldingera.

Muzejski pedagog/kustos Muzeja će pored svake skulpture ukratko ispričati nešto o osobi na skulpturi i o autoru. Turistički vodiči Grada Osijeka će omogućiti članovima sportske udruge slijepih Svjetlost da taktilnim putem dožive svaku skulpturu.

Nastavak šetnje prema promenadi gdje se nalazi kip Pabla Picassa. I o ovoj skulpturi će se ispričati kratka povijest, zašto Picasso u Osijeku i tko je autor, te će se uz pomoć turističkih vodiča i ova skulptura moći taktilno razgledati. 

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731