Gradski muzej Požega - Tradicionalno i suvremeno oblikovanje drveta

U prostorijama velike izložbene dvorane Etnološki odjel Gradskog muzeja Požega održati će 3. listopada 2014. godine muzejsku radionicu i etno prezentaciju pod naslovom „Tradicionalno i suvremeno oblikovanje drveta“ posvećeno 125. obljetnici rođenja pučkog umjetnika i etnografa Ive Čakalića iz Doljanovaca kod Kaptola. Ivo Čakalić je kao samouki pučki umjetnik u svojim zrelim godinama izrađivao makete crkvi i seoske arhitekture, kipove i crteže svetaca, a dio te njegove ostavštine čuva se u našem muzeju u Zbirci Ive Čakalića. Obilježavajući obljetnicu njegova rođenja organizirali smo muzejsku likovnu radionicu i etno prezentaciju njegovih djela posvećenu njegovom umijeću stvaranja u drvetu. Radionica je namijenjena kreativnim osobama kojima je izazov oblikovati nakit iz jednog komada drva. Održati će se dvije radionice, jedna u 12 sati za učenike Obrtničke škole, te druga u 17 sati u suradnji s Pučkim učilištem za odrasle Obris u okviru obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja, a voditelj je vizualni umjetnik, član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb i viši kustos Miroslav Pišonić iz Gradskog muzeja Nova Gradiška.

Radionica i prezentacija maketa i skulptura Ive Čakalića bit će otvorena i za posjetitelje, koji će moći slobodno pogledati što će se toga popodneva događati u našem izložbenom prostoru.

e-Pozivnica - Tradicionalno i suvremeno oblikovanje drveta

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731