Očekujemo Vas u Slatini…

Prva izložba u novom prostoru je u pripremi.
 
U petak su gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš i ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica šuvak, u prisutnosti dr. Žarka španičeka pročelnika Konzervatorskog odjela  u Požegi, potpisali ugovor o dodjeli na korištenje novouređenoga prostora za povremene izložbe Zavičajnog muzeja Slatina u prizemlju zgrade „stare škole“ u središtu  Slatine.

 

Muzej je dobio na korištenje 110m²  za izložbenu dvoranu, 19m² za ulazni dio sa suvenirnicom, manju garderobu, ured kustosa i sanitarni čvor. Uređen je i komunikacijski dio prostora s ostalim korisnicima, budući da će osim Zavičajnog muzeja Slatina, u objektu biti smještena i Osnovna glazbena škola, kao i dio vertikalne komunikacije s budućim muzejskim prostorom za stalni postav u potkrovlju. Prostor je uređen sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i grada Slatine.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731