˝Kuća Tarzanove mame˝ - Gradski muzej Virovitica

park art

12. /7. /2014./ subota/ u 20 sati

˝Kuća Tarzanove mame˝ - umjetnički happening Igora Rufa u sklopu PARK ART-a

lokacija: Gradski park Virovitica - Galerija na otvorenom
sudjeluju: Igor Ruf, Lana Juranić, Mario Valdžić, Miro Manojlović


Ovogodišnji PARK ART predstavlja happening Igora Rufa - ˝Kuća Tarzanove mame˝

˝Ono što vidimo ispred sebe na neki je način okupacija prostora drugim prostorom. Ova instalacija koja stvara scenu jest pozornica na kojoj će Kuća Tarzanove mame izvesti Kuću Tarzanove mame, kroz sinkretizam umjetničko izražajnih formi koje djeluju kao totalno umjetničko djelo ili tzv. gesamtkunstwerk.˝ (iz teksta Predraga Pavića)

Igor Ruf rođen je 1984. godine u Virovitici. Magistrirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Stjepana Gračana 2010. g.
Od 2012. radi kao asistent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama od kojih izdvajamo Galerija SC: One of a Kind and Five Others, 2010., Zagreb i Indiana University of Pennsylvania, Miller Gallery: Trembling Spaces, 2009., SAD.

Dobitnik je nagrada: 2014. Nagrada Radoslav Putar Instituta za suvremenu umjetnost iz Zagreba; 2012. Velika nagrada XI. trijenala hrvatskog kiparstva; 2010. Nagrada za najbolji diplomski rad Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu odsjeka kiparstvo; 2009. Druga nagrada na natječaju za izradu 3-D objekta za nagradu ˝Luka Ritz˝; 2008. Prva nagrada, natječaj ˝Kreativne perspektive˝ za rješenje atrija FFZG (koautor Ana Kovačić).

Pridružite nam se na jedinstvenom happeningu Igora Rufa u Gradskom parku!