Muzej Brodskog Posavlja - Prezentacija brošure „Selo Lovčić – od baštine do razvoja“

Muzej Brodskog Posavlja, u petak, 21. ožujka, u 18 sati organizira prezentaciju brošure „Selo Lovčić – od baštine do razvoja“ i otvorenje popratne izložbe.

Lovcic1U brošuri su objedinjeni tekstovi stručnjaka koji su tijekom 2013. godine surađivali na projektu Osnaživanje lokalnog gospodarskog rasta sela Lovčić, koji je financiralo Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država.

Događaj će otvoriti Grga Frangeš kratkim osvrtom na ulogu koju baština može odigrati u otvaranju novih prilika za područja zanemarena od strane konvencionalnih oblika razvoja, naslovljenim „Baština u ekonomiji iskustava“.

Grga Frangeš diplomirani je etnolog i muzeolog koji je institucionalno iskustvo u problematici kulturne baštine ruralnih krajeva stekao je u Parku prirode Učka i Konzervatorskom odjelu u Rijeci. Danas vodi konzultantsku tvrtku Mjesto pod suncem koja se bavi dokumentacijom kulturne baštine i projektima lokalnog razvoja zasnovanim na baštini.

Na otvorenju će govoriti i urednik brošure, dr. sc. Duško Petrović s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, voditeljica projekta Osnaživanje lokalnog gospodarskog rasta sela Lovčić, dr. sc. Orlanda Obad s Instituta za etnologiju i folkloristiku, te Josip Lozuk, diplomirani arheolog i povjesničar, voditelj Srednjovjekovne zbirke Muzeja Brodskog Posavlja.

Sudionici na projektu su Muzej Brodskog Posavlja, Institut za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu, Konzervatorski odjel u Slavonskom Brodu te Udruga ''Eko-etno'' selo Lovčić.

Lovcic

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731