Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku - pogledi 20. stoljeće

pogledi 20. stoljeće

Iz fundusa Galerije likovnih umjetnosti u Osijeku
slikarstvo I kiparstvo I grafika I crtež
u četvrtak, 6. ožujka 2014. u 19 sati


U sklopu ciklusa programa „Četvrtkom uz POGLEDE u 19“ uz izložbu POGLEDI / 20. STOLJEĆE iz Fundusa Galerije likovnih umjetnosti autori izložbe Valentina Radoš, Danijel Zec i Vlastimir Kusik pozivaju kulturnu javnost na razgovor i besplatno vodstvo kroz izložbu. Osmišljeno kao neformalan pristup stručnom vodstvu, autori tumače likovni postav kroz vlastite poglede na radove koji su izloženi, te u nastavku takvog razmišljanja pozivaju posjetitelje da se priključe razgovoru. Posebno iznenađenje je sudjelovanje jednog od sudionika izložbe, kipara Tihomira Matijevića.

Tihomir Matijević rođen 1975. godine u Našicama. Godine 2000. diplomirao na Kiparskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Stanka Jančića. 1998. boravi na Indiana University of Pennsylvania u klasi prof. Jima Nestora (projekt razmjene studenata ALU i IUP). Izlaže od 1998. na skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je nagrade Ex aequo na 22. slavonskom biennalu 2010., a na XI. trijenalu hrvatskog kiparstva 2012. dobitnik je i nagrade i posebnog priznanja AICA-e (Međunarodno društvo likovnih kritičara)

Radi kao docent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku (Kolegij kiparstvo) od 2005. godine.

Od 2009. je voditelj kiparske radionice Zemlja, studentskog simpozija Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba, Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke i Umjetničke akademije iz Osijeka. Član je HDLU-a Osijek od 2000. Godine.

Windfucker1

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731