Ususret blagdanu Božića Muzej Slavonije organizira prezentaciju i demonstraciju tradicijske izrade licitara

Ususret blagdanu Božića Muzej Slavonije organizira prezentaciju i demonstraciju tradicijske izrade licitara u suradnji s medičarsko-voskarskim obrtom "Blažeković". Nakon prezentacije i demonstracije posjetitelji će se moći sami okušati u ajzanju, odnosno završnoj fazi izrade licitara. Susret je zakazan u četvrtak 19. prosinca 2013. godine s početkom u 18 sati. Susret će se održati u prostorijama Muzeja Slavonije (Glavna straža, Trg Sv. Trojstva 2). Ulaz je besplatan.

Licitar je šareno ukrašeni kolač od medenoga tijesta. Oni sitniji su omiljen ukras božićnih jelki, a oni veći, namijenjeni su darivanju bližnjih povodom posebnih prigoda. U vremenu darivanja i ukrašavanja jelki imamo priliku izraditi svoj licitar i upoznati se s tradicijom izrade licitara koja je uvrštena i na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine. U tome će nam pomoći tradicijsko-umjetnički, medičarsko-voskarski obrt "Blažeković", koji ima 60-godišnju tradiciju izrade licitara u Osijeku i koji je jedini preostali obrt takve vrsti u gradu na Dravi.

Veselimo se Vašem dolasku!

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731