Promocija publikacije Muzeji za sve

s naslovnice

U ponedjeljak, 16. prosinca 2013. godine, u 12 sati u prostorijama Galerije likovnih umjetnosti, Osijek, održat će se promocija knjižice "Muzeji za sve".

Promociju organizira Muzejska udruga Istočne Hrvatske, a predstavit će ju urednice dr.sc. Morana Vouk, muzejska savjetnica u Tiflološkom muzeju Zagreb i Željka Miklošević, voditelica Sekcije za muzejsku edukaciju i animaciju MUIH-a, asistentica na Filozofskom fakultetu Zagreb, Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti.

Projekt Muzejske udruge Istočne Hrvatske "Muzeji za sve" započeo je 2009. godine i temelji se na individualnom angažmanu pojedinih ustanova – članica Udruge – koje su povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom osmislile aktivnosti i načine pomoću kojih bi osobe s invaliditetom mogle biti posjetitelji muzejskih ustanova i sudionici njihovih radionica. U sklopu projekta, na samom početku je bio organiziran i seminar na kojem su se stručni muzejski djelatnici upoznali sa zakonskom regulativom i educirali o radu s osobama s invaliditetom. Publikaciju "Muzeji za sve" treba promatrati kao sastavni dio projekta i kao svojevrsni kompendij za prilagodbu muzejske interpretacije i interpersonalne komunikacije s osobama s invaliditetom, uz istovremeno sublimiranje dosadašnjih rezultata projekta.

U projekt su bili uključeni: Galerija likovnih umjetnosti, Osijek, Muzej Slavonije, Gradski muzej Virovitica, Gradski muzej Vukovar, Muzej grada Iloka.

Autori zastupljeni u publikaciji: Leonilda Conti (Galerija likovnih umjetnosti, Osijek), Denis Detling (Muzej Slavonije Osijek), Jasmina Jurkovic Petras (Gradski muzej Virovitica), Ivana Nadovski (Gradski muzej Vukovar), Morana Vouk, ur. /Tifloloski muzej Zagreb i Zeljka Miklosevic, ur. (Filozofski fakultet. Zagreb) 

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731