Imaginarij

imaginarij 2.jpgPodrazumijeva niz kreativnih radionica namijenjenih posjetiteljima Gradskog muzeja Virovitica usmjerenih razvoju pedagoške djelatnosti Muzeja i poticanju kontinuiteta dolazaka građana Virovitice u naš muzej. Radionice će se održavati u prostorima Muzeja jednom mjesečno, subotama od 11  do 12.30 sati. Većinom su namijenjene djeci i roditeljima.

Cilj ove akcije je privući posjetitelje u muzej i pružiti im mogućnost edukacije o građi i podacima vezanim uz povijest, arheologiju i etnografiju ovoga kraja te umjetnost i kreativne vještine općenito. Radionice uključuju stručna predavanja i praktičan rad koji osmišljavaju i vode kustosice Etnografske, Kulturno-povijesne, Arheološke i Likovne zbirke Muzeja. Svaka radionica usmjerena je na određeni muzeološki sadržaj i prezentaciju građe kroz igru, predavanja, vodstva i učenje kreativnih vještina.

okviri.jpgU novom ½Imaginariju½ u subotu, 23. ožujka prošetajte s nama kroz različita umjetnička razdoblja, poslušajte priču o povijesti okvira i ½bacite se½ na izradu svog originalnog i jedinstvenog okvira!

p.s. ...za extra maštovite okvire slobodno ponesite sitne dijelove iz pokvarenih elektroničkih uređaja ili rastavljenih igračaka (ili npr. figurice iz Kinder jaja) 

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731