“Oblik vode - vodeni oblici “

voda.jpgU Galeriji likovnih umjetnosti, Osijek

17. muzejska edukativna akcija Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju HMD-a u povodu Međunarodnog dana muzeja

U akciju je uključeno 55 muzeja i galerija iz 27 gradova i mjesta diljem Hrvatske. Domaćin ovogodišnje akcije je Muzej suvremene umjetnosti Zagreb: www.msu.hr

“Oblik vode - vodeni oblici “

02. – 18. 05. 2012.

Program Galerije likovnih umjetnosti, Osijek biti će realiziran u suradnji sa Srednjom umjetničkom školom Osijek (vanjska instalacija, akvareli, „vodene“ aktivnosti na Dan škole 10.05.), dječjim zborom Zumbići, školskim športskim savezom OBŽ, Gisko-m.

Vodene boje, vodene slike, vodene skulpture, vodene igre…voda..

Izložba Tri stoljeća umjetnosti u Galeriji likovnih umjetnosti, Osijek i izložba skulptura Petra Barišića motivirale su nas na osmišljavanje i koordiniranje radionica za različite skupine posjetitelja. Koristeći tradicionalne likovne tehnike, kao i nove tehnike oblikovanja dvodimenzionalnih, ali i trodimenzionalnih predmeta, sudionici će se kroz zabavne aktivnosti upoznavati s VODOM, s njenim različitim fizikalnim svojstvima kao potencijalnim sredstvima za slikanje, s vodom kao tematikom slike i u svojoj simbolici, kao temeljnim elementom života.

Svaki dan, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 10.00 do 12.00 sati, u galerijskim će prostorijama biti organizirane različite radionice prilagođene dobi sudionika akcije (skupine/razreda uz prethodnu najavu).

Sudionicima će biti ponuđene razne aktivnosti, pri čemu će moći: 

- napisati poruku o vodi;

- slikati s VODENIM bojama, bojati boje vode;

- otkriti da nije sve topivo u vodi.... tehnikom mramoriziranja papira;

- napraviti  SVOJU VODENU MASKOTU oblikujući vodene balone i karakterizirajući ih s dodatnim elementima;

- slikati s ledenom bojom

Svi rezultati bit će prikazani u petak, 18.05.2012. na Međunarodni dan muzeja.