Od vrećice do srećice!

muzejska radionica 15. veljače od 18 do 20 sati (Gradski muzej Virovitica)
Pozivamo vas da izradite svoj veseli ½torbuljak½ postupkom peglanja plastičnih vrećica!

Plastične vrećice su zasigurno dio i vaše svakodnevice… vrlo brzo, ½sposobni½ smo sakupiti hrpu vrećica u nekom ormariću koje vrebaju na nas pri svakom otvaranju ladice…

Obično ta šuškava gomila raste, a mi iznova zaboravljamo ponijeti koju od njih u kupovinu kako ne bismo ovoj hrpi priložili novu. Kao alternativa nam preostaje kupiti skuplju platnenu vrećicu, torbu… ili uz malo znanja, truda i utrošene energije… IZADITI SVOJU.

Zašto biste svoje plastične vrećice bacili?!

Ispeglajte ih i napravite nešto korisno poput torbe, torbice ili novčanika!

Kao dio potrošačkog društva,  svjesni smo kako trebamo nešto u čemu ćemo ponijeti naše stvari. U tom procesu je bitno osvijestiti i na koji način možemo funkcionirati unutar naših potreba i savjesnog odnosa prema okolišu. S obzirom da otpad sami proizvodimo trebali bismo o njemu i brinuti ili bar nastojati smanjiti njegovu produkciju. Stoga, uz otkrića novih, dugotrajnih, a time i teško razgradivih materijala koje koristimo kao suvremene alate, zašto ne bismo razvili i nove vještine odgovornog upravljanja istima.

Upoznati ćemo vas s postupkom reciklaže plastičnih vrećica peglanjem te pomoći da na vrlo jednostavan i efikasan način ponovo upotrijebite predmet koji tretirate kao otpad kako biste iz njega dobili sirovinu za nešto korisno i novo –  na primjer veselu i čvrstu plastičnu torbu!

Radionicom ćemo se nadovezati na izložbu trenutno postavljenu u prostoru Muzeja - ½Tko nosi, ne prosi½ te nastojati reproducirati ornamentalne motive s ovih krasnih tradicijskih torbi iz različitih dijelova Hrvatske.

Vođeni mišlju kako je jedna od primarnih osobina čovjeka sposobnost stvaranja naspram  sveprisutnog konzumiranja modernog svijeta pozivamo vas da nam se pridružite u porcijama sreće spravljene iz  malih iskustava zajedničkog druženja i kreacije.

p.s. PONESITE SVOJE PLASTIčNE VREćICE u Muzej

Gradski muzej Virovitica

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731