Vinkovačka glazbena scena – XVII. sezona

ansambl.jpggost ciklusa ANSAMBL ACOUSTIC PROJECT

Subota, 9. travnja 2011. u 19 sati, Gradski muzej Vinkovci - potkrovlje Središnji prostor Stalnog etnološkog postava, Vinkovci, Trg bana Josipa šokčevića 16

PROGRAM
 
1. Bill Evans / arr. D.Palanović Waltz for Debby

2. Claude Debussy / arr. D.Palanović Clair de Lune

3. Dubravko Palanović Preludij

4. Eden Ahbez / arr. D.Palanović Nature boy

5. Johann Sebastian Bach / arr. D.Palanović Fuga u a-molu

6. grčka tradicionalna / Dubravko Palanović Misirlou

7. Hubert Giraud / arr. D.Palanović Sous Le Ciel De Paris(Under Paris skies)

8. Richard Rodgers / Lorenz Hart / arr. D.Palanović My funny Valentine

9. Dizzy Gillespie / arr. D.Palanović A night in Tunisia

10. Chick Corea / Joaquin Rodrigo / arr. D.Palanović Spain

 

Ansambl "ACOUSTIC PROJECT":

Dani Bošnjak, flauta
Branko Mihanović, oboa
Mario čopor, klavir
Marko Mihajlović, vibrafon
Stanislav Muškinja, bubnjevi
Martina Sačer, violina
Josip Novosel, violina
Aleksandar Jakopanec, viola
Jasen Chelfi, violončelo
Dubravko Palanović, kontrabas
acoustic project

Ansambl je osnovao kontrabasist i skladatelj Dubravko Palanović zajedno s kolegama i prijateljima,većinom članovima Zagrebačke filharmonije. 

Svojom programskom koncepcijom,ansambl je usmjeren je na širok spektar stilova glazbe 20. i 21. stoljeća, u rasponu od klasike do jazza, kao i moderne glazbe do avantgarde. 

Jedan od glavnih usmjerenja ovog ansambla je želja  za stvaranjem nesvakidašnjih zvukovnih kombinacija. To se ostvaruje korištenjem raznolikih mogućnosti proizašlih iz harmonija  dviju violina, viole, violoncella, kontrabasa, flaute, oboe, harmonike, klavira, vibrafona i bubnjeva.

Istovremeno ansambl potiče hrvatske skladatelje u slobodnom eksperimentiranju zvukom navedenih glazbala, te kontinuiranim izvođenjem njihovih skladbi promiče i popularizira domaća ostvarenja u zemlji i inozemstvu.

Izvođenjem aranžmana poznatih skladbi od tanga, latino glazbe, jazza pa čak i poznatih rock pjesama proizašlih iz skladateljskog pera umjetničkog voditelja ansambla Dubravka Palanovića, ansambl je posebno usmjeren mlađoj generaciji, te time daje svoj doprinos popularizaciji klasične glazbe.

Samo ime ansambla sugerira promjenu. Svaki koncert je nova ideja, novi eksperiment, dakle novi zvučni projekt

Osim tradicionalnog ciklusa koncerata „Za noćne ptice“ u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, „Acoustic project“ kontinuirano nastupa u sklopu mnogih drugih kulturnih događanja diljem Hrvatske. Osim u Zagrebu, ansambl je imao zamijećene nastupe u šibeniku, Zadru, Ninu, Grožnjanu, Gospiću i Vinkovcima, a prošlog ljeta nastupio je na 56. Splitskom ljetu, na Baromus festivalu u Rovinju, i u okviru koncertnog ciklusa grada Opatije.

Vinkovačka glazbena scena u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima i Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci, obuhvaća organizaciju koncerata uz slobodan ulaz, a u svrhu obogaćivanja kulturne ponude Grada i promocije ozbiljne glazbe, posebice među mladima i svima koji za to imaju potrebe.

Zahvaljujemo na potpori Ministarstvu kulture, Gradu Vinkovcima i Gradskom muzeju Vinkovci.

 

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731