Predavanje mr. sc. Iris Biškupić Bašić

U subotu 18. prosinca 2010. godine s početkom u 19 sati, mr. sc. Iris Biškupić Bašić, viša kustosica Etnografskog muzeja u Zagrebu, održat će u prostorijama Muzeja Slavonije predavanje o tradiciji licitara u Hrvatskoj.

Predavanje uvažene kustosice i etnologinje predstavlja uvod u epilog ovogodišnje suradnje Muzeja Slavonije i tradicijskog i umjetničkog, medičarsko-voskarskog obrta "Blažeković". U vremenu prije početka adventa Muzej Slavonije je u suradnji s obrtom "Blažeković" pokrenuo niz od 4 radionice izrade i ukrašavanja licitara. Izrađene će licitare sudionici radionica, ali i svi koji se odazovu predavanju "izložiti" na postavljenoj jelci u prostorijama Muzeja Slavonije Osijek. Upravo su licitari, kao dio nematerijalne baštine, uvršteni nedavno i na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine.
Veselimo se Vašem dolasku.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731