22. Slavonski Biennale

Slikarstvo, kiparstvo, grafika, multimedija. Urbanizam i arhitektura.

Izložba Slavonski biennale tradicionalna je likovna manifestacija koju organizira Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku još od 1968. godine, te je najveća i jedina žirirana izložba u regiji. Značajna je po svom sadržaju, ali je u prvom redu značajna za regiju – jedina je izložba koja tu vrstu sadržaja postavlja i predstavlja u regiji i njenom glavnom gradu.

Ovogodišnji je biennale 22. po redu, te mu je, uz umjetnički dio, tematska cjelina Urbanizam i arhitektura. Na sjednicama Odbora za izbor radova i dodjelu nagrada 22. slavonskog biennala održanoj 15. i 16. listopada 2010. žirirano je 176 prijava s preko 300 radova, što samo po sebi govori o interesu i važnosti ove manifestacije.

U želji za što boljim informiranjem što šireg kruga ljudi, a s obzirom na sve prethodno rečeno, pozivamo sve predstavnike medija da nas posjete u prostorima Galerije za vrijeme postavljanja i izrade same izložbe u vremenu do otvorenja.

O dobitnicima nagrada 22. Slavonskog biennala obavijestiti ćemo vas neposredno prije samog otvorenja, koje će se održati 9. prosinca 2010. u Galeriji likovnih umjetnosti, Osijek.


Srdačno vas pozdravljamo,

Valentina Radoš, urednik i kustos izložbe

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731