Likovna radionica: Kolaž po kolaž - instalacija!

U četvrtak, 23.rujna 2010.godine, od 14 do 15.30 sati u Zavičajnom muzeju Slatina, uz izložbu Dušanke Jablanović „Apstrakcija i eksperiment“, održat će se likovna radionica za više razrede osnovne škole.

skrivene_grafike.jpgSudionici će se, uz ragledavanje izložbe, imati priliku  upoznati s grafičkim tehnikama, kolažem i raznim kombiniranim tehnikama kojima se umjetnica služi u nastajanju njenih recentnih radova, a nakon uvoda o izložbi moći će izraditi vlastite kolaže, služeći se, kako kolaž  papirom, bojicama, flomasterima, temperom tako i predmetima iz osobnog vlasništva : starim fotografijama, pismima, predmetima koji ih vežu za određene životne trenutke koje će ukomponirati u vlastiti asocijativni mozaik, po uzoru na umjetnicu. Nastali radovi tvorili bi slikarsku instalaciju u prostoru koja bi bila postavljena do kraja rujna 2010.godine, kada završava izložba.

Voditeljice radionice su Tatjana Lulić Prpić, profesorica likovne kulture i Iva Bosnić, povjesničarka umjetnosti.

Muzej osigurava sve materijale za radionicu, osim osobnih predmeta sudionika.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731