Surduk festival Baranja i Muzej Slavonije

Tijekom Surduka, međunarodnog festivala vina, umjetnosti i turizma koji se održava na raznim lokacijama u Baranji, Muzej Slavonije, kao partner Surduka, otvara svoja vrata bogatoj baranjskoj tradicijskoj kulturi, njezinoj glazbi, plesu, znanjima putem koncerta i radionica.

 

Program u Muzeju Slavonije započinje cjelovečernjim gajdaškim koncertom u četvrtak 10.06. Koncert je ujedno i najava Surduk festivala Baranja koji započinje dan kasnije. U sklopu Festivala održat će se i dvije radionice u Muzeju Slavonije. Radionica izrade tradicijskih glazbala diplica i piska s učenjem tehnika ukrašavanja rezbarenja i rovašenja održat će se u subotu 12.06., a u nedjelju 13.06. je u Muzeju Slavonije još jedan kulturni specijalitet - radionica romskih plesova i pričaonica o romskoj kultri, običajima i igrama u Baranji. Sve aktivnosti u Muzeju Slavonije su besplatne. Na radionicama je broj sudionika ograničen stoga je potrebna prijava na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 250737, 095 866 0951.

Više o događanjima u Muzeju Slavonije šaljemo Vam u prilogu (Prilog), a informacije su dostupne i na našim web stranicama www.mso.hr.

Veselimo se Vašem dolasku.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731