Muzej Slavonij Osijek

pozivnica_mso_dan_muzeja_01.jpgu ponedjeljak, 17.svibnja 2010. godine s počekom u 12 sati u prostorijama Muzeja Slavonije Osijek održat će se konferencija za novinare povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja.
Program obilježavanja u prilogu.

Muzej Slavonije Osijek
Međunarodni dan muzeja

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja (utorak, 18. svibnja 2010.) je Muzeji za društveni sklad. Promišljanje ove teme je u ovom trenutku društveni i kulturni izazov za muzeje. Kulturni izazov se odnosi se na ukazivanje vrijednosti raznovrsnosti baštine i na važnost njena očuvanja za buduće generacije. Društveni izazov za muzeje predstavlja otvaranje prema različitim društvenim skupinama, kako bi muzeji bili mjesta drugačijih susreta i dijaloga, alternativna mjesta za dodatnu edukaciju, a ne samo čuvari identiteta lokalne zajednice i njene baštine. U tim okvirima Muzej Slavonije obilježava ovogodišnji Međunarodni dan muzeja.

Program obilježavanja

Utorak, 18.5.2010.

radno vrijeme muzeja od 8 do 20 sati
ulaz besplatan
publikacije Muzeja Slavonije moguće je kupiti po popularnim cijenama

11,00 – 11,30 i 17,00 – 17,30 sati
dežurni kustosi pružaju građanima informacije o aktualnim izložbama

16,00 sati
/ u sklopu izložbe "čudovišta u muzeju"/
Otvaranje izložbe "što će vam muzej" – izložbe odabranih dječjih radova nastalih u sklopu 1.čudovišno-muzejske akcije

17,00 sati
/ u sklopu izložbe "Hrvatska na povijesnim panoramskim fotografijama"/
"Panoramska fotografija jučer i danas" – kratko predavanje Grgura Marka Ivankovića o osječkoj fotografijii te prezentacija i radionica izrade panoramskih fotografija digitalnom opremom koje će voditi Marin i Domagoj Topić (posjetitelji se mogu uključiti u radionicu i sa svojim digitalnim fotoaparatom)

18,00 sati
/ Lapidarij /
"Ah, kućanstvo" – otvorena tribina o kućanskim poslovima, kućanstvu, kućanskim pomagalima u ne tako dalekoj prošlosti nadovezujući se na izložbu "Ah ti kućanski poslovi" (gosti: Klub 60+ i autorice izložbe: Biondić, Vinaj, Katalinić)

četvrtak, 20.5.2010.
radno vrijeme muzeja od 8 do 20 sati

12,00 sati
/ Lapidarij /
Osječki zbornik, br. 29  – predstavljači: Zvonko Maković, Željko Tomičić

 

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731