Iz riznice brodskog sporta

Muzej Brodskog Posavlja

Mjesto održavanja: Slavonski Brod

Datum početka/završetka: 20. 4. / 15. 5. 2010.

Organizatori: Muzej Brodskog Posavlja

Autor izložbe: Antun Toni Bartek

VRIJEDNO I ZANIMLJIVO
Izložba Tonija Barteka, tek jedan dio opsežnog projekta kojeg priprema naš vrijedni sugrađanin, neprocjenjiv je dokument o sportskoj povijesti. Već na

prvi pogled prikupljeni su me materijali oduševili, posebno spoznaja da je ovom izložbom postavljen vrlo čvrst temelj za svakog pojedinca (ili ustanovu) koja će u budućnosti krenuti Bartekovim stopama i nastaviti bilježiti i pohranjivati sve što se u sportu Slavonskog Broda i okolice bude događalo.

Gotovo svi dosadašnji pokušaji zadržali bi se na jednoj-dvije udruge, na jednome sportu ili uspjehu. I to je, naravno, vrijedno spomena, jer treba odati priznanje svakome tko se odluči na mukotrpan posao istraživanja i čuvanja činjenica i uspomena. Toni Bartek se odvažio napraviti nešto što dosad još nije učinjeno, istražiti cijelu povijest i nakon toga na izložbi zabilježiti početak, najveći uspjeh i aktualno stanje pojedine sportske dicipline. A to nije nimalo lako! Iako će se, naravno, i uovome slučaju zasigurno naći «dušobrižnici» koje će živcirati «zašto baš mene i mog rezultata nema», svatko dobronamjeran shvatit će koliko je vrijedna i zanimljiva ova izložba.

Zato Toni neka nastavi istim tempom. čekamo knjigu i knjige!

Marin Kovačević, novinar «Posavska Hrvatska«

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731