Promocija knjige Trick – Pripovijest o jednoj slikarskoj obitelji

Otvorena srijeda u MDC-u

Ljubazno Vas pozivamo na promociju monografije Trick – Pripovijest o jednoj slikarskoj obitelji koja će se održati u srijedu, 14. travnja 2010. godine u 13 sati u prostorijama Muzejskog dokumentacijskog centra, Ilica 44.

Gradski muzej Virovitica u suradnji s renomiranim likovnim kritičarima prof. Brankom Hlevnjak, prof. Marijanom špoljarom i prof. Vlastimirom Kusikom

promivira knjigu koja predstavlja djelovanje virovitičke slikarske obitelj Trick, tri slikara iznikla iz iste obitelji, oca Stjepana čiji radovi pripadaju renomiranim slikama magičnog realizma te sinovima Nikole i Teodora, koji različitom slikarskom praksom nakon Likovne akademije u Zagrebu i Akademije primjenjene umjetnosti u Beogradu (baveći se slikarstvom i primjenjenom umjetnošću) nalaze svoje mjesto u hrvatskoj likovnosti XX. stoljeća.

Promotori izdanja:

• prof. Marijan špoljar, likovni kritičar
• prof. Branka Hlevnjak, likovna kritičarka
• prof. Vlastimir Kusik, ravnatelj Galerije likovnih umjetnosti, Osijek
• Milan Sivački, dizajner
• prof. Mihaela Kulej,  ravnateljica Gradskog muzejaVirovitica

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731