Predstavljanje knjige - «Regional Museums and the Development of Communities»

pozivnica_icom_01.jpgPozivamo Vas na predstavljanje knjige "Regional Museums and the Development of Communities" (Regionalni muzeji i razvoj zajednice), koje će biti održano u petak, 12.ožujka 2010. s početkom u 13 sati u prostorijama Muzeja Slavonije.

 

Predstavljanje knjige "Regional Museums and the Development of Communities" organiziraju ICOM ICR, HNK ICOM i Muzej Slavonije. Knjiga je namijenjena muzealcima, posebno onima koji rade u regionalnim muzejima jer nudi primjere dobre prakse iz ove najbrojnije vrste muzeja.
Regionalni muzeji su čuvari identiteta lokalnih zajednica i njihova uloga u promicanju osobitosti regije u kojoj rade od iznimne je važnosti.

Uz prezentaciju knjige predviđen je i susret s članovima Izvršnog odbora ICOM ICR i diskusija po temi rada ovoga Komiteta u širenju međunarodne mreže regionalnih muzeja, te suradnje s nacionalnim komitetima.HNK ICOM ovim programom provodi strategiju ICOM-a i želi svoje aktivnosti učiniti dostupnim i muzealcima izvan Zagreba s ciljem povećanja članstva.

Glavna urednica izdanja je Predsjednica ICOM ICR Goranka Horjan, a knjigu i aktivnosti Komiteta će uz nju predstaviti i tajnica Susan Hanna. Izlaganje će biti na engleskom jeziku uz kratak uvod na hrvatskom.

Veselimo se Vašem dolasku.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731