Izložba - «Pakračke priče»

pakracke_price_01.jpgPovodom dana Grada Pakraca 16.ožujka 2010. (utorak) s početkom u 19.00h pozivamo Vas na izložbu Pakračke priče i službenu primopredaju ostavštine Slavka Krejčija Muzeju grada Pakraca.

 

Slavko Krejči profesor psihologije, dugogodišnji kolumnist Pakračkog lista i veliki zaljubljenik u svoj rodni grad bavio se poviješću Pakraca, a na čuvanje su mu povjerena i dva vrlo važna arhiva starih pakračana Ive Gebera i Matije Grabrića.

Veliki broj dokumenata i vrijednih fotografija važnih za razumijevanje povijesti i razvoja grada čine cjelokupnu građu izuzetno vrijednom i nezaobilaznom svakom tko se želi baviti zavičajnom poviješću.

Službenom primopredajom želimo naglasiti važnost ove donacije koja će se na pravilan način pohraniti i obraditi u Muzeju, te postati dostupna i široj javnosti.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731