Muzejska knjiga na Interliberu 2009.

mdc.jpg28. izložba izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija

Najveći broj muzeja i galerija do sada

U organizaciji Muzejskog dokumentacijskog centra (MDC) 122 muzeja i galerija iz 70 hrvatskih gradova i mjesta predstaviti će svoju izdavačku djelatnost u

proteklih godinu dana na 28. izložbi izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija. Izložba će se održati na Međunarodnom sajmu knjiga i učila Interliber 2009, na Zagrebačkom velesajmu od 11. do 15. studenog 2009. Sve muzejske publikacije moći će se razgledati na štandu MDC-a u paviljonu 6.

Na 28. MDC-ovoj izložbi muzejskih publikacija svoje izdavaštvo predstavit će dosad najveći broj muzeja i galerija, i to sa 566 tiskanih publikacija, devet elektroničkih publikacija na CD-ima, sedam DVD-a, 210 muzejskih plakata, 87 razglednica i nizom suvenira i ostalih promotivnih materijala.

“(…) novi se naslovi odlikuju visokom kvalitetom sadržaja i profesionalnom obradom te prepoznatljivim dizajnom muzejskih publikacija – kataloga muzejskih zbirki i izložaba, vodiča po stalnim muzejskim postavima, likovnih i kulturno-povijesnih monografija, zbirki studija i eseja, zbornika stručnih i znanstvenih skupova, stručne periodike te edukativnih izdanja za djecu i mlade (slikovnica, radnih bilježnica, edukativnih mapa i slagalica).” – iz predgovora kataloga izložbe Snježane Radovanlije Mileusnić.

MDC kao središnja točka hrvatske muzejske zajednice i koordinator mreže muzeja i na ovaj način nastavlja dugogodišnju misiju predstavljanja muzejske djelatnosti i postignuća muzeja široj javnosti.

Pozivamo Vas da nas posjetite!

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731