Mačak s četvrtog kata i Petica za nastavnike

U okviru gostujuće izložbe "Kad bi drveće hodalo" o Grigoru Vitezu u programu Muzej plus za mlade, ugostit ćemo Vladu Rajića, Požežanina koji je ove godine na jubilarnoj 50. dodjeli Nagrade Grigor Vitez, prije nekoliko dana u Lisinskom između 95 knjiga bio apsolutni pobjednik sa čak dvije nagrade.

Naime, za svoj dječji roman Mačak s četvrtog kata, Vlado Rajić je dobio nagradu u kategoriji za djecu, te nagradu Ptičica dječjeg žirija.

Našim mladim posjetiteljima koji će uživati u ovom susretu sa živućim književnikom kojega djetinjstvo veže za našu Požegu, domaćica će biti Blanka Đimoti Zima, profesorica hrvatskog u OŠ Dobriša Cesarić.

Osim toga, ovo je prilika da se vrijednim nagradama i naravno na vrlooo neuobičajen način zahvalimo najvrjednijim učiteljima, nastavnicima i profesorima koji su u prošloj školskoj godini sa svojim učenicima najviše posjećivali naše izložbe i radionice.

Vlado 1

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731