Otvorena izložba radova Likovne sekcije «INA»

ina1.jpgU izložbenom prostoru Muzeja Valpovštine 17.listopada točno u podne otvorena je  izložba radova   Likovne sekcije „INA“. Izloženi su radovi tridesetak autora s područja Hrvatske s više od  šezdeset likovnih izložaka.

Likovnjaci su odabrali izložbeni prostor dvorca zbog njegove reprezentativnosti za svoju proslavu tridesettrogodišnjice rada i oproštaj. Nažalost ovo je vjerojatno i njihova posljednja izložba.

Izložbu je otvorila dogradonačelnica grada Valpova Pavica Majdenić u nazočnosti većeg broja gostiju iz INE i domaćih ljubitelja likovnog stvaralaštva.Goste je u ime Ustanove za kulturne djelatnosti „ Ante Evetović – Miroljub“ pozdravio ravnatelj ustanove Zvonko Barišić, a o samoj izložbi govorila je djelatnica INE Dubravka Vuletić.

U umjetničkom dijelu otvorenja nastupili su tamburaši iz Valpova a, poeziju su čitale članice recitatorske sekcije KUD-a INA.

Posebnu zahvalnost u organizaciji izložbe u Valpovu članovi Likovne sekcije INA izrazili su djelatniku INE valpovčaninu Dragi Cveniću koji je priredio domjenak na izložbi i ručak za goste.

Izložba će biti otvorena do sredine studenog ponedeljkom i četvrtkom od 16,00-19,00 sati i utorkom, srijedom i petkom od 10,00-12,00 sati ili za skupne posjete po najavi na telefon 650-639.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731