MLUO - O fotografiji na UAOS

Adam Atila Colt Python

O FOTOGRAFIJI NA UAOS
PRVIH 10 GODINA

u četvrtak, 7. prosinca 2017. u 16 sati

Umjetnice i umjetnike te posjetitelje kroz izložbu će voditi autor koncepcije, izbornik autora i djela prof. Vladimir Frelih i muzejski savjetnik MLU Vlastimir Kusik.

Adam Atila
Ana Petrović
Andrea Knezović
Damir Lesinger
Dina Lukić
Dora Tomić
Dražen Budimir
Ida Đurkić
Ivan Matančević
Ivana Jozić
Ivona Medarski
Josip Kaniža
Karlo Arnold
Kristina Marić
Krunoslav Dundović
Lucija Jakovina
Lucija Marić
Luka Brico
Marija Matić
Marija Mikulić Bošnjak
Martina Ižaković
Mirna Petrović
Mirna Pokorić
Momir Baborac
Robert Fišer
Tamara Čes
Zrinka Botić

Izložba O fotografiji na UAOS okuplja odabrane radove studenata Odsjeka za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku realizirane kroz nastavu kolegija fotografije pod mentorstvom profesora Vladimira Freliha, tijekom posljednjih deset godina, odnosno od samoga pokretanja kolegija fotografije na Odsjeku za likovnu umjetnost do danas. Izložba obuhvaća radove prvih generacija studenata osječke Umjetničke akademije, među kojima su i oni koji su se nakon završetka studija nastavili baviti umjetnošću te postaju sve zapaženijima na umjetničkoj sceni. Njihov rad poznajemo sa samostalnih i skupnih izložbi na kojima aktivno sudjeluju, dok su neki od njih i sami postali edukatori i likovni pedagozi. S druge strane, izložba okuplja i radove studenata koji su se nakon studija opredijelili isključivo za pedagoški rad ili primjenjuju stečena znanja izvan sfere suvremene umjetnosti, kao i najmlađe buduće autore i pedagoge kojima tek predstoji završetak studija.

Ana-Marija Koljanin, u predgovoru kataloga

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731