Muzej Brodskog Posavlja - predstavljanje programa Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek

 

Poziv na prezentaciju programa Škole primijenjene

umjetnosti i dizajna Osijek

  

  

     

U svrhu upoznavanja s programima i aktivnostima škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, a u svrhu profesionalne orijentacije učenika osmih razreda osnovne škole, Muzej Brodskog Posavlja u ponedjeljak, 12. lipnja u 13,00 sati organizira predstavljanje programa Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek. Školu će predstaviti profesori Dražen Jerabek i Tihomir Taborski.

 

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek jedina je srednja škola u istočnoj Hrvatskoj koja obrazuje učenike u području likovne i primijenjene umjetnosti i dizajna. Škola je četverogodišnja škola, s gimnazijskim programom općeobrazovnih nastavnih predmeta tako da učenici škole polažu ispite državne mature kako bi nastavili svoje obrazovanje najčešće na umjetničkim akademijama u zemlji ili inozemstvu, ali i na drugim fakultetima (Filozofski, Arhitektonski, Kemijsko-tehnološki, Ekonomski, Pravni, Učiteljski itd.).

Učenici koji ne žele nastaviti svoje obrazovanje nakon srednje škole spremni su za tržište rada ili za samozapošljavanje jer su dobro osposobljeni u jednom od zanimanja za koje se obrazuju. To su Grafički dizajner, Slikarski dizajner, Kiparski dizajner, Aranžersko-scenografski dizajner, Dizajner unutrašnje arhitekture i Dizajner odjeće.

U školi aktivno djeluje Učenička zadruga u okviru koje se učenici mogu upoznati s osnovama poduzetništva, a brojne suradnje, projekti i aktivnosti učenicima pružaju mogućnost izvrsne pripreme za buduću karijeru.

 

Ponedjeljak 12. lipnja u 13.00 sati

Izložbena dvorana Muzeja Brodskog Posavlja

Starčevićeva 40, Slavonski Brod

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731