MSO - Razgovor s povodom - Vera Svoboda

U sklopu Muzejskoga četvrtka pozivamo Vas na „Razgovor s povodom!“ koji će se održati 1. lipnja u 12 sati, u zgradi Glavne straže Muzeja Slavonije.

Gospođa Vera Svoboda govorit će o pokojnom gospodinu Juliju „Đuli“ Njikošu, kompozitoru i životnom suputniku te osnivaču i najvažnijem čovjeku Festivala tamburaške glazbe Hrvatske.

Povod za razgovor ujedno je i ovogodišnji jubilarni Festival hrvatske tamburaške glazbe na kojem će nastupiti i gospođa Svoboda, a koji ove godine slavi 40-to izdanje pod novim imenom „Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe“. Ove godine slavi se i 80 godina Hrvatskoga tamburaškog saveza u Osijeku te 170 godina prvoga tamburaškog sastava na čijem je čelu bio Pajo Kolarić.

Festival će trajati od 1. do 4. lipnja 2017. godine.

„Razgovor s povodom!“ vodit će prof. Duško Topić, tamburašima znan kao dobri duh tambure, folklora i tradicijske kulture, iz čijeg je opusa inspiraciju crpio i pokojni Julije "Đula" Njikoš. Gospodin Topić nerijetko je dijelio pozornicu s gospođom Svobodom i njezinim suprugom.

Ovo će doista biti "Razgovor s povodom!".

Ulaz je slobodan.

RAZGOVOR S POVODOM 1.6

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731