Gradski muzej Virovitica vas poziva na otvorenje samostalne izložbe Ivane Armanini

Poštovani,
Gradski muzej Virovitica vas poziva 6. svibnja u 19. 30 sati na otvorenje samostalne izložbe Ivane Armanini, hrvatske stripašice, ilustratorice, dizajnerice koja će se virovitičkoj publici predstaviti izborom autorskih plakata i strip ilustracija te promovirati novi strip album ˝Katalog˝, svojevrsnu retrospektivu 15 godina svog umjetničkog rada.
Ivana Armanini, rođena je u Zagrebu gdje je završila i Akademiju likovnih umjetnosti. Osniva i vodi Komikaze (2002.), mrežu za proizvodnju, promociju i distribuciju autorskog stripa s fokusom na nezavisnu scenu kroz koju najviše objavljuje te izlaže na preko 200 izložbi, radionica i festivala. 2015. pokreće Femicomix turneju ('ženski strip', predstavljen u 7 država), a 2016. Femicomix ediciju koja predstavlja ženske autorice – pojedinačno, kroz seriju izložbi i katalogom.   

Više o izložbi možete naći na http://www.muzejvirovitica.hr/vijesti/893/.

Veselimo se druženju!

hej-ho lets go

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731