MLU - Kostim kao skulptura

Pozivamo vas na predstavljanje izložbe Jasmine Pacek Kostim kao skulptura koju ćemo svečano otvoriti u srijedu, 1. ožujka 2017. godine u 19,00 sati.

Predstavljanje izložbe održat će se u ponedjeljak, 27. veljače 2017. godine s početkom u 11,00 sati u prostoru Muzeja likovnih umjetnosti, Europska avenija 9.

O izložbi će govoriti:
• doc. art. Jasmina Pacek, magistrica umjetnosti i kostimografije,
• prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić, dekanica Umjetničke akademije u Osijeku,
• Jasminka Mesarić, dipl. org. kult. djel., ravnateljica Muzeja likovnih umjetnosti i
• Ivan Roth, kustos.

Izložba predstavlja kostime koji su nastali kao dio istraživanja za doktorat umjetnosti autorice koji se bavi komunikacijskim svojstvima kostima. Povod nastanku kostima je predstava Prodana nevjesta, komična opera Bedricha Smetane koja će se izvesti 7. i 8.travnja 2017. u američkom kazalištu „Robert L. Annis Playhouse“ u Princetonu, New Jersey, u režiji Williama Hobbsa i Ivana Fullera, prema redateljskoj viziji kostimi su kombinacija češke tradicijske odjeće i subkulture steampunka.

Za sva pitanja, stojimo Vam na raspolaganju na broju mobitela 095 505 7930, Danijela Pokupić.
Radujući se Vašem dolasku, srdačno Vas pozdravljamo.

Kostim kao skulptura

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731