U organizaciji Gradskog muzeja Vukovar i Muzeja grada Zagreba a povodom Međunarodnog dana bijelog štapa u petak, 15. 10. 2021. u Gradskom muzeju Vukovar otvorena je gostujuća izložba DODITOM DO UMJETNOSTI MLADENA MIKULINA. Autorice stručnekoncepcije su Vesna Leiner i Aleksandra Bugar iz Muzeja grada Zagreba a autor likovnog postava Zoran Šimunović, kustos Gradskog muzeja Vukovar. Na otvorenju izložbe goste je pozdravila Ružica Marić, ravnateljica GMV dok je izložbu otvorio Josip Paloš, pročelnik Ureda za kulturu grada Vukovara. Izložbu prati katalog na hrvatskom i engleskom jeziku autorice Vesne Leiner.

Pri osmišljavanju koncepcije izložbe skulptura autora Mladena Mikulina polazište je bilo da izložba bude dostupna svim posjetiteljima, dakle i osobama s invaliditetom. Budući da slijepe i slabovidne osobe svijet oko sebe, pa tako i umjetnost, doživljavaju taktilno, svaka izložena skulptura može se dodirnuti – izložba na to zapravo potiče. Svaku skulpturu prati i legenda pisana na brajici kao i video sa znakovnim jezikom tako da ježivotopis svake osobe dostupan i slijepim i gluhim osobama.

Mladen Mikulin diplomirao je kiparstvo 1986. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama i dobitnik je više nagrada i priznanja. Autor je nizajavnih spomenika u Hrvatskoj i inozemstvu. Na izložbi je izloženo nekoliko skulptura koje se nalaze na javnom prostoru u Vukovaru. Bista Siniše Glavaševića, hrvatskog novinara, ratnog izvjestitelja i pisca izložena je u prostoru Hrvatskog radija Vukovar. Spomen bista vukovarskog ratnog kirurga, kasnije zastupnika i ministra, dr. Juraja Njavre nalazi se ispred Opće bolnice Vukovar. Bista pjesnika, pisca, novinara i stomatologa Renea Matoušeka izložena je u Hrvatskom domu Vukovar, a u Pastoralnom centar sv. Bone postavljen je veliki reljef sv. Bone. Rekonstrukcija korpus Isusa Krista nalazi se na Trgu kod Bećarskog Križa. Kao vrstan portretist Mikulin je izradio niz skulptura osoba iz javnog života. Sam najčešće spominje Jima Morrisona kao osobu koja mu je „odredila život, a njegove su mu pjesme ulile samopouzdanje i hrabrost".

Izložba će biti otvorena do 10. studenog 2021. godine.