sisak__20220428-051025_1
U četvrtak 21. travnja u Holandskoj kući u Sisku otvorena je izložba Gradskog muzeja Požega "Slatki život, 100 godina tvornice Zvečevo". Ova je izložba predstavljena požeškoj javnosti u kolovozu 2021., a predstavlja presjek povijesti i djelatnosti tvornice Zvečevo od 1921. kada je osnovana pod imenom "Stock Cognac Medicinal" do današnjih dana. Na izložbi se mogu vidjeti mnogi predmeti poput starih ambalaža, boca, etiketa čokolada i albuma s proizvodima, osobnih predmeta radnika, sportskih dresova, prodajnih kataloga itd.

"Stock", odnosno "Zvečevo" poznato je po vrhunskim čokoladama i alkoholnim prozvodima. Pamtimo ju po čokoladama Mikado, Volim te... Samo ti..., Braco, Seka, Mond, Kavalir itd. "Zvečevo" je u bivšoj Jugoslaviji bilo na drugom mjestu po proizvodnji alkoholnih pića, a na trećem mjestu po proizvodnji čokolade.

Puno više o povijesti tvornice možete saznati u podrumu Holandske kuće u Sisku gdje je izložba smještena. Izložba se može posjetiti od utorka do petka u periodu od 9 do 17 sati te subotom od 10 do 16 sati.

Veliko hvala Gradskom muzeju Sisak, ravnatelju Marijanu Bogatiću i muzejskom savjetniku Vlatku Čakširanu što su prepoznali vrijednost naše izložbe i odlučili je prezentirati u svom gradu. Hvala i ostalim djelatnicama Gradskog muzeja Sisak na izuzetnoj suradnji i pomoći oko postavljanja izložbe te gostoprimstvu.